perjantai 29. toukokuuta 2009

Koirien pukemisesta

Pienen painostuksen jälkeen ajattelin myös lisätä artikkelin, mutta toisekseen siksi, että Sampalla on isännän lisäksi myös emäntä. Minä.

Koirien pukeminen kiehtoo monia ihmisiä. En oikein edes itse tiedä omaa suhtautumistani siihen. Suosin kultaista keskitietä. Liika on aina liikaa, enkä ostaisi siis koiralleni aurinkolaseja saatika milloinkaan ikinä värjäisi sen turkkia. Jos olisin edes pikkusormellani kiinni vallan kahvassa, kieltäisin sen.
Mutta kuitenkin täytyy tunnustaa, että kokeilin Sampalle kenkiä kun Tuomas oli Tampereella eikä voinut kieltää sitä sillä syyllä, että se pilaa koiramme miehekkyyden. Kokeilin kenkiä kuitenkin käytännön syyt mielessä. Samppa on näyttelykoira ja näyttelyissä sen turkki on puhtaan valkoinen. Kenkien kanssa sen tassut pysyisivät puhtaina ja ulkona käynti olisi helpompaa.
Näyttelypäivien ulkopuolella en todennäköisesti pitäisi niitä sillä, ovathan koiran omat tassut luotu kulkemaan. Jäätävinä talvipäivinä saattaisin taas tehdä poikkeuksen. Oman huomannut, että koiran tassut palelevat kaikkein helpoiten.

Koirien paidat ja muut suhteellisen vaarattomat kilkkeet ovat mielestäni jokaisen päätettävissä niissä rajoissa, ettei se rajoita koiran liikkumista tai mukavuutta. Koirien paidat voi kastella, jolloin ne viilentävät mukavasti karvakorvaa kesällä. Joillekin roduille taas ne ovat melkeinpä välttämättömät, esimerkiksi kiinanharjakoira vaatii lisävaatetta kun ilmat kylmenevät.

Paidoista puheenollen Sampalla oli muotinäytöksessä ihana ohut violettipaita. Ihastuin siihen. Taidankin mennä kyräilemään sitä heti...

0 kommenttia: