maanantai 11. toukokuuta 2009

Sampan taustat

Viisipäiväinen Samppa (3.3.2007) © Six-Pack Stella Artois

Pentue, johon Samppa kuuluu, putkahti maailmaan 26.2.2007. Oscar-gaala järjestettiin tuona vuonna 25. päivä, joten pennut saivat nimiä Hollywood-maailmasta; Samppa on alkujaan nimetty Samuel L. Jacksonin mukaan.

6-viikkoinen Samppa (15.4.2007) © Six-Pack Sealyhams

Alun perin minun ja Lauran ei pitänyt hankkia koiraa - ei ainakaan ennen kun olisimme tulleet takaisin Koreasta. Olimme pari kertaa käyneet muuten vain ihastelemassa näitä pentuja ennen kuin niitä alettiin luovuttaa. Sampan kanssa kävi niin, että sille löydettiin koti, josta se jouduttiin kuitenkin vuoden kuluttua hakemaan pois.
Kasvattajat lähtivät kesällä viikoksi Walesiin ja he uskoivat Sampan meille hoidettavaksi siksi aikaa. Kiinnyimme Samppaan niin paljon, että hankimme Sampan lopulta itsellemme. Samppa kiersi kasvattajien ja meidän kanssa näyttelyissä tiuhaan tahtiin. Lähdimme syksyllä vaihtoon ja Samppa jäi Lauran vanhempien huostaan kolmen muun koiran kanssa.

Oskari, Samppa ja yhteistyöllä kellistetty Natalia (10.8.2008)

Suurelta osin kasvattajan ansiosta reilussa puolessa vuodessa hoitamattomasta takkukasasta kehkeytyi näyttelykelpoinen Sealyham, joka ansaitsi Voittaja 2008-tittelin vuoden lopulla. Kolme kuukautta tämän jälkeen Sampasta tuli Suomen Muotovalio Tampereen näyttelyissä.
Alla on vielä lopuksi Sampan sukutaulu, jossa on näkyvillä neljänteen sukupolveen asti esivanhempia. Tarkempi sukutaulu on kennelliiton sivuilla, KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä.

3 kommenttia:

Teemu Pesonen kirjoitti...

Tyylikäs blogi, erittäin. Kiitos tästä :) Valittevan mutta onneksi vain pienen virheen havaitsin. Sampan emä ei ole varsin mainio Smiling Around vaan tietenkin siskonsa Stella Artois, elikkäs meidän mainio Marion.

"Sampan taustat" -otsikon alle sopisi myös tällainen kuva: http://marion.reilu.net/pics/15/samuel_5pv_01.jpg

Karumäki kirjoitti...

Korjasin tämän emävirheen. Six-Packin sivuilla oli sukutauluun näköjään lipsahtanut väärä emä. Kiitos kuvasta.

Unknown kirjoitti...

Hieno blogi. Kunnioitan,että olet tehdä tämän blogin hienoista sealy:stä. Nähtiin Kuopissa elokuussa 08. Mukana oli uliseva HELMI-neiti, joka nyt upea juniori!! Hyvää kesä alkua:).

merja&mika&helmi