tiistai 12. toukokuuta 2009

Ahvenisjärven koirapuisto

Samppa koirapuistossa (12.5.2009)

Taas tänään, kuten monina aikaisempinakin päivinä, vein Sampan Ahvenisjärven koirapuistoon, joka on suhteellisen iso aidattu alue jossa koirat voivat temmeltää vapaana. Iltapäivisin on yleensä paras aika käydä puistossa jos haluaa toisia koiria edes tavata. Tänään aitauksessa oli muun muassa yksi kultainennoutaja, johon Samppa kovin ihastui. Sampan suureksi harmiksi tämä narttu oli enemmän kiinnostunut paikalla myös olleesta dalmatialaisnartusta.

Panoramakuva ahvenisjärven koirapuistosta (12.5.2009)

Ne ihmiset ja koirat joita olen koirapuistossa tavannut, ovat yleensä käyttäytyneet fiksusti ja asiallisesti. Vain kerran näytti uhkaavalta jotain pari kuukautta sitten kun kaksi lasta ilman mitään kontrollia saksanpaimenkoiraansa päästivät koiran irti aitaukseen sen kummepia kyselemättä. Samppaa yli kaksi kertaa suurempi saksanpaimenkoira säntäsi suoraan Sampan päälle ja tilanne näytti jokseenkin uhkaavalta. Nuori koira otti asian varmaan leikin kannalta mutta Samppa ei niinkään asiaan suhtautunut takaapäin yllätettynä.
Sen verran peräänkuuluttaisin vanhempia että katsovat millaisen koiran kanssa päästävät lapsensa keskenään ulos, kaupunkialueella varsinkin. Jos koiraan ei ole kontrollia niin ainakin koiran ja sen taluttajan voimasuhteet pitäisi olla selvästi taluttajan puolella, jotta hätätilanteessa koiran saa kiskottua luoksensa.
Toki jokainen pitää koiraansa omalla vastuullaan puistossa, mutta kaikilla on kivempaa kun jokainen on myös vastuussa oman koiransa tekemisistä.

Lopuksi vielä olen merkinnyt alla olevaan karttaan koirapuistot Tampereen alueella, Tampereen kaupungin viheryksikön tietojen ja karttojen pohjalta. Isompi kartta täällä.

0 kommenttia: