lauantai 6. kesäkuuta 2009

Veturipuistikon koirapuisto

Olin tänään kuvaamassa muutamia julkisia rakennuksia Tampereen keskustassa pieniä harrastusprojektejani varten. Samalla tuli vastaan Veturipuistikon koirapuisto, jonka olen myös Tampereen koirapuistot -karttaan merkinnyt. Tavoitteenani on tätä blogia varten käydä kaikki Tampereen julkiset koirapuistot läpi ja jonkinlaista kuvallista materiaalia myös toimittaa niistä.
Ahvenisjärven koirapuistossa kuulin kerran ohimennen todettavan että tämä keskustan koirapuisto olisi noin postimerkin kokoinen pieni palsta - ja niin se onkin:
Veturipuistikon koirapuisto 1088:n hytistä nähtynä (6.6.2009)

Alueella on, kuten kuvasta näkyy, yksi loppuun kaluttu kanto, yksi penkki, kakkapussiteline ja -roskis. Alue on aidattu ja laidalla on pusikkoa ja puita. Toisaalta paljon tuon suurempaa puistoa tuskin pystyy vaatimaan näinkin keskelle kaupunkia. Paikka on Tampereen rautatieaseman takana, heti aseman tunnelista tultaessa vasemmalla puolella mäen päällä, veturin takana.

Viimeinen Lokomon valmistama Tr1 1088 (6.6.2009)

Kuvan veturia ei ilmeisesti kauan voi enää maamerkkinä käyttää, sillä paikalla kuulin asiaan perehtyneeltä harrastajalta, että veturi oltaisiin siirtämässä pois, ilmeisesti johonkin rautatiemuseoon, koska nykyisellä paikallaan se saa osakseen jatkuvaa ilkivaltaa.

0 kommenttia: