torstai 25. kesäkuuta 2009

Koirapuistokierros

Tänään ihan ohimennen pyöräilin pyörällä mallia mummu 37 kilometriä ympäri Tamperetta, tarkoituksena katsastaa koirapuistoja läpi. Ensimmäisenä kohteena oli Isolammenpuiston koirapuisto Kaukajärvellä. Paikka näytti tältä:

Isonlammenpuiston koirapuisto (25.6.2006)

Kesähelteisellä säällä tietty kaikki näyttää paremmalta kuin joulukuisessa räntäsateessa, mutta muutenkin tämä koirapuisto vaikutti kohtalaisen hienolta. Aitaus on hieman syrjässä ja voisin veikata että iltahämärällä hennoimmat naisihmiset tänne tuskin uskaltautuvat, varsinkaan jos koira on laukkuun mahtuvaa kokoa. Puistossa on koirille tilaa juoksennella sekä hakkeen päällä että pusikossa.

Seuraava kohde oli Kaukajärven ja Jyväskylään menevän rautatien pohjoispuolella, Leinolassa. Puiston koko yllätti minut, sillä aitaus jatkui pitkälle metsään eikä vastapäistä reunaa edes näkynyt. Kaukajärventien ja Vestonkadun risteykseen oli laitettu jopa paikalle opastava kylttikin, kuten vasemmalla näkyy. Aitaus on Isonlammenpuiston tapaan hyvin tiheän sekametsän reunalla ja aitauksen sisällä on kallioita, pöpelikköä ja hiekkaa. Isompikin koira saa energiaa reippasti kulutettua tämän aitauksen sisällä törmäilemättä itse aitaukseen. Alhaalla on panoraamakuva aitauksen sisältä:

Vestonpuiston koirapuisto (25.6.2006)

Seuraava kohde oli Sammon valtakadun toisessa päässä, Hakametsän jäähallin nurkalla, Kissanmaalla. Hakametsän koirapuisto on kohtalaisen suuri, mutta se on jaettu kahteen osaan pienille ja isoille koirille. Verrattuna kahteen edelliseen aitaukseen, tämä ei ole yhtä paljon metsikön piilossa, mutta toisaalta aitaus on vilkkaasti liikennöidyn risteyksen lähellä. Alla on pari kuvaa paikalta:

Hakametsän koirapuisto (25.6.2009)

Hakametsän koirapuiston portit (25.6.2009)

Hakametsästä polkaisin Hämeenkankaan yli ja seurailin Pyhäjärven rantaa Hatanpään puiston eteläpuolelle, jossa on Härmälään laskettavan Rantaperkiön koirapuisto. Aitaus on rakennettu metsikköiseen mäkeen, jossa on paljon myös muuta kasvillisuutta. Aitaus ei vaikuttanut yhtä isolta kuin edelliset, mutta aitauksen sisällä oli näppärä katos, jonka alle voi mennä pitelemään koiranilmaa. Aitauksen ulkopuolella on runsaasti hiekkapohjaisia kävelyteitä, joita on kiva kävellä aurinkoisena päivänä lehtipuiden varjojen alla. Alla on kuva alueen katoksesta:

Rantaperkiön koirapuisto (25.6.2009)

Viimeiseksi polkaisin vielä Härmälän länsilaidalle, jossa on Vähäjärvenpuiston koirapuisto. Tämä puisto lyö kookkaudessaan kaikki muut koirapuistot jotka tähän mennessä olen nähnyt. Alueella on penkkejä tarpeeksi ja koirat voivat juoksennella hiekalla, nurmikolla tai pöpelikössä. Lisäksi alue on valaistu. Aitaus sijaitsee Pirkkahallin Alla vielä panoraamakuva aitauksen sisältä.

Vähäjärvenpuiston koirapuisto (25.6.2009)

Laitoin tuohon oikeaan sivupalkkiin suoran linkin koirapuistokarttaan, mutta laitetaan nyt muistin virkistykseksi tekemäni koirapuistokartta vielä tähän:



0 kommenttia: