lauantai 23. tammikuuta 2010

Valelääkärit ja talvivarusteet

Pari viikkoa sitten tuli ilmi tapaus, jossa Karkkilassa vuoden päivät toiminut lääkäri ei ollutkaan hankkinut asianmukaista pätevyyttä vaan oli toiminut lähinnä kirjojen varassa potilaiden hoidossa. Kenenkään henki ollut tiettävästi vaarassa, onneksi. Muun muassa Aamulehti uutisoi asiasta pari viikkoa sitten.
Liekö osaksi edellä mainitun tapauksen syytä, mutta nyt epäillään samanlaista toimintaa Nurmijärveläisen eläinlääkärin osalta. Sekä Aamulehdessä että Iltalehti uutisoivat asiasta. Tässä tapauksessa "eläinlääkäri" on ollut toimessaan jo 1990-luvulta lähtien ja hänen väitetään määränneen lääkkeitä ja tehneen jopa leikkauksia ilman pätevyyttä. Epäilty kuitenkin kiistää syyllisyytensä ja toisaalta hänen tuttunsa kertoo olleensa paikan päällä operaation aikana. Tapauksesta on kanneltu tämänkin vuosituhannen puolella, mutta viralliset tahot eivät olleet tehneet asialle mitään.
Harmillista että edes lääkäreihin - ihmisten tai eläinten - ei voi varauksetta luottaa.

Talvivarusteet (23.1.2010)

Ilman aasinsiltoja asiasta toiseen: Laura oli hankkinut viikolla Sampalle Ilonaiheesta kuvassa yllä näkyvät Jokken talvivarusteet; fleecestä tehdyt, hieman muotoon leikatut tummansiniset töppöset sekä oranssin liivin, jossa on heijastinnauhaa taitteissa.
Vaikka en kannatakaan lemmikkien pukemista, niin Sampan uusissa talviromppeissa on kyllä järkeä olosuhteet huomioon ottaen, Samppa kun ei ole mikään husky tai alaskanmalamuutti. Töppösten ansiosta Samppa jaksaa olla pidempään ulkona kun tassut eivät ala palelemaan yhtä herkästi kuin ilman töppösiä. Lisäksi kuvassa näkyvä liivi suojaa pitkiä alapuolella olevia karvoja lumipaakuilta. Bonuksena kyseiset vaatekappaleet näyttävät järkeviltä ja käytännöllisiltä.

0 kommenttia: