sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Agility-hallit Tampereella

Aamulehden sunnuntain paperiversiossa oli useampikin koira-aiheinen uutinen. Ensimmäinen silmiin osunut uutinen koski Tampereen seudulle ilmestyneitä Agility-halleja. Kaksi halleista, Canis Areena Lempäälän Sääksjärvellä ja Meirän Halli Nokialla avattiin viime vuoden lokakuussa ja kolmas, Best-In areena avattiin tänään, 17.1. Lempäälän Ideaparkin takapihalle. Hallien kenttien tuntivuokrahinnat vaihtelevat 20-40 euron välillä riippuen ajankohdasta. Lisäsin hallien sijainnit Tampereen koirapuistokartalle.
Sampan kanssa olisi hienoa kokeilla agilityä, mutta mainituilla hinnoilla kokeilut kyllä siirtyvät finanssipoliittisesti toivottavasti varakkaampaan tulevaisuuteen. Canis Areenaa ylläpitävä Koirakoulu Cannus järjestää myös agilitykursseja; alkeiskurssin hinta on heillä 110 euroa. Cannus järjestää myös paljon muita mielenkiintoisia kursseja, kuten jäljestys- hieronta- ja sienestyskursseja

Toinen uutinen koski Viron löytökoirakotien avustuksia. Rekku Rescue ja Pelastetaan Koirat -yhdistykset keräsivät Turtolan Citymarketilla kuiva- ja purkkiruokaa virolaisten löytökoirien ja -kissojen hyväksi.
Omasta mielestäni löytökoirat ovat hieman kaksipiippuinen juttu: on todella hienoa että ihmiset välittävät eläimistä sekä niiden hyvinvoinnista ja pitävät eläinten oikeuksista kiinni. Toisaalta löytökoiran hankkijan tulisi olla kokenut koiranomistaja, sillä löytökoiran taustoista ja aiemmista kohtaloista ei yleensä ole tietoa - Koira voi käyttäytyä kiltisti, mutta sille on voinut jäädä jotain traumoja tai käyttäytymistapoja, joiden takia sillä saattaa päässä yhtäkkiä kilahtaa, jolloin seuraukset voivat olla vähintäänkin arvaamattomat.

Kolmas uutinen ei nyt ollut oikeastaan uutinen vaan lukijakysymys asiantuntijalle. Aiheena oli rotukoirien hintahaarukka: Aamulehden lukija ihmetteli miksi rotukoirien pentujen hinnoissa voi olla pahimmillaan yli tuhannen euron eroja. Vastaus oli koiranomistajalle kohtalaisen selvä: Pennun arvo määräytyy koiran sukutaulusta löytyvien meriittien ja koiran yleisen suosion perusteella. Vastauksessa mainittiin myös, että liian halvassa pennussa on yleensä jotain hämärää taustalla, ja että pentua hankittaessa sille on joka tapauksessa osattava vaatia rekisteripaperit sekä mikrosirutus. Aiheeseen liittyy osittain myös Taloussanomien uutinen Rotukoirasta tuli ongelmaostos, joka kannattaa lukea.

0 kommenttia: