lauantai 26. joulukuuta 2009

Välipäiväpostaus

Ensiksi hieman aiheen vierestä: bongasin joulukuun puolivälissä Länsi-Suomen tekstiviestipalstalta vaihtoehtoisen nimityksen joululle: voittavan auringon juhla. Wikipedia kertoo tarkemmin, että tämänkaltanen nimitys oli ilmeisesti käytössä muinaisilla Roomalaisilla vuoden 300 tietämillä. Roomalaiset juhlistivat Sol Invictus[wiki] -jumalan syntymäpäivää 25. joulukuuta, joka oli Roomalaisten kalenterissa talvipäivänseisauksen ajankohta. Myöhemmin tämä päivä tosin julistettiin erään toisen historiallisen henkilön syntymäpäiväjuhlaksi.
Sen enempää lietsomatta uskonnollista pahennusta, totean vain että itselleni parhaimman olon tähän aikaan vuodesta tuo juuri tuo ymmärrys ja tieto siitä, että valon määrä lisääntyy. Valo luonnossa lisääntyy itsestään kun taas joulumielen eteen täytyy nähdä hirveästi vaivaa: Pitää valmistella jouluruokia, toteuttaa massiivinen joulusiivous ja tehdä joulusitä ja joulutätä. Valtaväestön noudattamaa trendiä vastoin emme ole stressanneet juuri mistään vaan olemme nauttineet olostamme ilman suurempaa jouluhössötystä.

Stressistä päästään lopulta itse aiheeseen: pientä stressiä aiheutui kun Samppa teloi vasemmasta takajalastaan yhden kynnen. Kynsi parantuu ajan kanssa, mutta on toistaiseksi hieman kipeä, minkä takia Samppa saa kipulääkettä.
Olemme viettäneet Sampan ja Lauran kanssa lähes koko loman kotikodissani Rauman Tarvolassa, joten Samppa on päässyt vapaasti temmeltämään isolla pihalla suurien lumikinosten keskellä. Kylmä lumi ainakin lievittää kipua ja edistää paranemista.

Samppa lumen keskellä (25.12.2009)

Huolettomasta joulusta huolimatta vaihdoimme kyllä lahjoja. Eräässä Lauran ystävältä saadussa paketissa oli kaksi todella hienoa sealyham-aiheista tyynyä. Lisäksi Laura sai pienen kukkaron, johon oli painettu samanlainen sealyhaminterrierin kuva kuin kuvassa alla näkyviin tyynyihin:

Samppa ja sohvatyynyt. Design Sini Laaksonen (26.12.2009)

0 kommenttia: