keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Sankarikoirat ja Voittaja-näyttely

Kennelliitto myöntää vuosittain sankarikoira-titteleitä kuluneen vuoden aikana erittäin ansioituneille hännänheiluttajille. Minun piti tästä aiheesta tehdä postaus jo marraskuun loppupuolella kun Ilta-Sanomat uutisoi aiheesta otsikolla Nämä sankarikoirat pelastivat ihmishenkiä - eli edes kerran vuodessa keltainen lehdistö uutisoi positiivisesti koirista.
Ensi viikonloppuna järjestettävässä Voittaja-näyttelyssä sankarikoiran arvonimen saa tällä kertaa kuusi karvaturria. Aiheesta on myös virallinen tiedote Kennelliiton sivuilla: Kuusi koiraa palkitaan sankarikoirana vuonna 2009.

Kennelliiton sivuilla oli myös tiedote, että viikonlopun näyttelyissä kaksi kehää on jouduttu siirtämään ulos suurten osanottajamäärien takia. Ulos joutuvat lauantaina suomenlapinkoirat, lapinporokoirat, laikat, norjanhirvikoirat sekä jämtlanninpystykorvat. Sunnuntaina joulukuisensynkeästä, kuraisesta nollakelistä pääsevät nauttimaan suomen- ja pohjanpystykorvat sekä karjalankarhukoirat.

Samppa esiintyy lauantaina puolenpäivän aikaan kehässä 73 kuuden muun sealyhaminterrierin kanssa. Tuomarina on tuolloin norjalainen Per Iversen. Sunnuntaina sealyhaminterrierien alkukehät ovat kehässä 50, puolenpäivän aikaan. Kuten lauantainakin, ilmottautuneita sealyhaminterriereitä on seitsemän. Tuomarina toimii hollantilainen Hans van den Berg. Menestyksen osalta jännitystä on siis luvassa tavallista enemmän.

Voittajanäyttelystä Facebookiin. Alkuviikosta perustettiin Facebookiin Suomen Sealyhaminterrierit ry -ryhmä, johon kaikki ovat tervetulleita.

Samppa on Raumalla Lauran kanssa valmistautumassa viikonlopun koitokseen, joten minulla ei ole mitään uutta kuvamateriaalia elukastamme.

0 kommenttia: