maanantai 30. marraskuuta 2009

Synkeää syksyä

Henkilökohtaisesti en usko ilmastonmuutokseen siinä mielessä että ihmiset sille mitään voisivat juuri mitään tehdä. Jossain artikkeleissa esitelty hiilidioksidin varastoiminen meren alle muun muassa ehtyneisiin öljykenttiin ilmastonmuutoksen ehkäisemeksi on luultavasti hölmöintä mihin verovaroja tullaan ehkä tulevaisuudessa käyttämään.
Talvet olivat ehkä ennen kylmempiä ja runsaslumisempia, mutta se selittyy ainakin osittain normaalilla maapallon lämpötilan vaihtelulla. Ilmastonmuutoksen sanotaan nostavan maapallon lämpötilaa, mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä että tulevaisuudessa aurinkolomalle päästäkseen tarvitsisi mennä vain lähimmälle rannalle. Lämpötilan nousu nykyisestä tarkoittaa Suomen leveysasteilla sitä, että ilmaston kannalta kuumat ja kylmät ääripäät tasoittuvat, eli kesäisin lämpötila ei nouse yhtä korkealle ja talvisin ei tule yhtä kovia pakkasia. Seurauksena on lähinnä se, että sateista syksyä ja kuraista kevättä kestää entistä kauemmin.

Ilmastonmuutoksesta päästään siihen, että valkoisen koiran pitäminen ei ainakaan helpotu kelien suhteen. Marraskuun alussa Tampereelle satoi muutaman sentin lumikerros, minkä takia suurin osa teistä luonnollisesti hiekoitettiin. Lumi pysyi maassa vajaan viikon ja sen jälkeen taivas on ollut synkeänharmaa ja maa on ollut kurainen ja vetinen. Tästä on seurannut se, että Samppaa ei voi viedä ulos ilman että sen alapuoli olisi aivan läpimärkä ja hiekoitushiekassa.

Samppa lenkin jälkeen (30.11.2009)

Masentava syksy ja huonot kelit vaikuttavat Samppaankin, joka ei juuri muuta tee kuin on perunana sohvalla. Lenkilläkään Samppa ei kauaa viihdy, raukka kun kastuu läpimäräksi samalla kun hiekoitussora pistelee tassunpohjiin.
Tilanne tuskin helpottaa ennen tammikuuta, jolloin saattaa tulla pari pakkaspäivää, joiden jälkeen alkaa todennäköisesti yhtä kurainen kevät. Loppukevennyksenä on tällä kertaa Tekniikka & Talouden artikkeli Samsungin uutuusluurista joka toimii auringonvalolla.

0 kommenttia: