torstai 19. marraskuuta 2009

Rottweilerlööpeistä

Ehtihän tässä jo ainakin viikko kulua ennen kuin silmiini osui taas uutinen ärhäkästä rottweilerista. Sääliksi oikein käy vastuuntuntoisia rottweilereiden omistajia kun näyttää siltä että esimerkiksi Iltalehdellä on noin 83-prosenttisesti vain pahaa sanottavaa rottweilereista - vai miltä kuulostaa uutinen otsikolla Rottweiler hyökkäsi koiran ja ulkoiluttajan kimppuun, unohtamatta samaan uutiseen linkitettyjä uutisia tältä vuodelta otsikoilla Rottweiler raateli 11-vuotiasta, Lehti: Rottweiler tappoi koiran, Rottweiler Eetu pelasti pikkukoirat, Rottweiler tappoi rakkaan lemmikin ja Rottweiler hyökkäsi taas. Väliin oli varmaan vahingossa toimitukselta päässyt yksi positiivinen rottweiler-uutinenkin.

Mutta jokin koira on kuitenkin haudattuna tuossa ensimmäisessä otsikossa. Lukutaitoa hyväksi käyttäen voi todeta, että mainittu rottweiler oli jo aikaisemmin hyökännyt saman koiran kimppuun. Rottweiler voi olla tässä tapauksessa ollut oman itsensä isäntä ja tehdä mitä lystää, mutta luulisi että pienemmän koiran omistaja olisi tämän rottweilerin nähdessään vaihtanut kadun puolta ja välttänyt kohtaamista, jos kyseinen manooveri edes oli mahdollinen - Iltalehti kun tarjoaa vain lööpin ilman sen tarkempia taustoja. Otsikko olisi voinut yhtä hyvin olla vaikka Toistamiseen isompaansa provosoinut koira otti köniinsä jälleen.

Mainittakoon että minulla ei ole mitään rottweilereita, saksanpaimenkoiria tai muita tällä hetkellä epämediaseksikkäitä isompia koiria vastaan niin kauan kuin niiden omistajat ovat vastuuntuntoisia ja pitävät kuria ja järjestystä koiralleen, kuten vastuullisen koiranomistajan tapaan kuuluu. Minulla on kyllä jotain hampaankolossa IL:n puppulööppigeneraattorin takia. Vaikka keltaiselta lehdistöltä sitä voi tuskin odottaa, niin toivoisin silti vähän harkitumpaa otsikointia ja enemmän taustoihin pureutumista.

Sanaleikeistä Samppaan. Elukkamme on ollut tämän viikon Raumalla Lauran seurana. Samppa on kuuleman mukaan kanniskellut yhtä sun toista, ja muun muassa tuonut Lauralle ensin yhden sukan ja sen jälkeen vieläpä sukalle oikean parin. Ehkä pienellä jatkokoulutuksella Samppa voisi oppia täysiveriseksi sukkakoiraksi, joka toisi kaikille niille parittomille sukille parit sieltä jostain missä ikinä ne lienevätkin.

Lopuksi koiriin liittymätön päivän sivistyssana: Speksi[w]. Speksi on interaktiivista, musiikkia ja tanssia sisältävää opiskelijateatteria. Nääspeksi on erityisesti TTY:n opiskelijoiden speksi ja tänään oli Pimeän ritarin, eli vuoden 2009 Nääspeksin ensi-ilta, jota olin todistamassa yhtenä yleisön edustajana lähes täydellä Tullikamarin Pakkahuoneella. Tarjolla oli ja on varmasti ensi vuonnakin mahan täytettä niille, joilla on hieman erilaisen kulttuurin nälkä. Kannattaa kuitenkin rohkeasti kokeilla.

0 kommenttia: