torstai 19. marraskuuta 2009

Ihmisten julmuus

Tämä postaus tai sen linkit eivät välttämättä sovellu kaikkein herkimmille eläinten ystäville. Luvasssa on kaksi erillistä uutisotsikkoa, jotka aiheeltaan ovat julmia, mutta sisältävät ainakin pääosin onnelliset loput.

Ensimmäinen otsikko Aamulehdestä: Kidutti koiraa videolla - suuttunut nettikansa jäljitti roiston. Uutisen alkuperäinen versio on Daily Mailissa. Liettualainen Svajunas Beniukas oli oman kertomuksensa mukaan vetänyt herneen nenäänsä kun koira oli tappanut hänen äitinsä kanoja, ja kostoksi tästä säälimättömästi tiputti koiran korkealta sillalta samalla kuin hänen kaverinsa kuvasi kännykkäkameralla koko tapahtuman. Tapaus olisi todennäköisesti jäänyt mysteeriksi ellei Beniukas olisi laittanut videota nettiin. Nyt oli internetin eläinten ystävien vuoro vetää herne nenään, eikä mennyt kauaakaan ennen kuin internet oli yhteistyössä poliisin kanssa selvittänyt tämän eläinrääkkääjän henkilöllisyyden. Koira loukkaantui vakavasti, mutta se todennäköisesti selviää saamansa hoidon ansiosta. Beniukasia odottaa todennäköisesti vuosi linnassa eläinrääkkäyksestä.

Eksyäkseni aiheesta jatkan toteamalla että internetiin postatut eläinrääkkäysvideot eivät juurikaan arvostusta kerää: Keväällä nulikka nimeltä Kenny Glenn laittoi nettiin videon jossa pahoinpiteli Dusty-kissaa. Jos internetin alakulttuureiden syövereissä on jotain mikä on pyhää, niin sitten kissat. Tästä on todisteena se, että kun video eksyi muun muassa 4chan-sivustolle - jonka yhteisö loi Caturdayn eli ns. Lolcatit, raidasi Habbo-hotellin ja taisteli Anonymous-ryhmänä Skientologiaa vastaan - alkoi internet-ajojahti tämän aluksi tuntemattoman eläinrääkkääjän nimen selvittämiseen. Nimi ja taustat selvisivät pelottavan nopeasti, ja paikallinen eläinlääkäri kävi hakemassa Dustyn turvaan. Ilmeisesti oikeuslaitos ei ole kyllä voinut tehdä tapaukselle mitään. Tapahtumien kulku on arkistoitu osoitteeseen http://www.kenny-glenn.net/.

Toinen uutinen on myös Aamulehdestä, johon Punkalaidun oli päässyt otsikolla Jätöksiinsä sotkeutuneet koirat oli kytketty naruilla kylmään varastoon. Kaiken maailman viiripäitä ei tarvitse Yhdysvalloista tai Liettuasta asti lähteä hakemaan: Kymmeniä eläimiä - koiria, kissoja, kaneja ja lintuja - piti ottaa huostaan naiselta, jolla jo ennestään oli täydellinen eläintenpitokielto. Nainen oli haalinut eläimiä lehti-ilmoituksilla, jotka oli suunnattu erityisesti lemmikkien omistajille, joille oli ilmaantunut vaikeuksia pitää lemmikkiään. Todennäköisesti nainen oli käyttänyt eläimiä teettääkseen myytäviä pentuja ja poikasia.
Juuri tästä syystä esimerkiksi koiraa hankkiessa pentu pitää hankkia papereineen päivineen ja mieluummin niin että käy siellä mistä tuleva lemmikki on kotoisin. Jos taas joutuu antamaan lemmikkinsä jollekin pois, niin pitää tarkkaan katsoa mihin lemmikkinsä antaa, jos siitä yhtään välittää.
Kumma juttu että ei näinkään selvässä tapauksessa julkaista asianosaisen kuvaa, vältyttäisiin lisäharmeilta kun kerran kiellot eivät mitään auta. Lisäksi tähän naiseen kohdistuvista jatkotoimenpiteistä ei kerrottu mitään. Suomen oikeuslaitos on tunnetusti hidas mutta byrokraattinen, ja tällä hetkellä poliisi vasta selvittääkin mistä eläimet ovat kotoisin. Huostaanotetuille eläimille on etsitty sijoituspaikat eläinsuojeluyhdistys Eskon kautta.

On meitä moneen junaan, ja ne toiset junat voisivat viedä matkustajansa mielellään suoraan telkien taakse.

0 kommenttia: