torstai 6. toukokuuta 2010

Ensimmäinen blogivuosi

Samppa-blogin ensimmäinen postaus tehtiin tasan vuosi sitten wapun jälkimainingeissa. Kuluneen vuoden aikana Samppa on ehtinyt käymään noin puolessa tusinassa Euroopan maassa (useammassa kuin omistajansa) ja onnistunut valioitumaan kansainvälisesti. Itse olen oppinut lähinnä sen, että koiran omistamiseen, pitämiseen ja kouluttamiseen liittyy huikea määrä asioita, joiden kaikkien hallitseminen ei vielä vuodenkaan jälkeen itseltäni täysin onnistu. Elukkamme on päässyt ehkä vähän liian helpolla viime aikoina ja se alkaa näkyä tietynlaisena kurittomuutena. Laura esimerkiksi raportoi viikolla Raumalta että Samppa kehtasi napata leikkeleen leivän päältä pöydältä kun silmä vältti.

Sampan osalta ei juuri muuta kerrottavaa tällä hetkellä ole, paitsi että linssiluksaatiotestin tulos tuli, ja kävi ilmi että Samppa ei ole taudinkantaja, joten Samppaa voi käyttää teettämään pentuja sen osalta huoletta. Linssiluksaatio, eli silmän linssin sijoiltaanmeno, on terriereille tyypillinen sairaus, joka on koiralle kivulias ja joka johtaa pahimmillaan sokeutumiseen. Taudista voi lukea lisää esimerkiksi Malmin eläinklinikan artikkelista (pdf).
Kuinka yleinen tämä tauti sitten on? Esimerkiksi Parsonrussellinterrierit ry:n tilastoissa (4.5.2010) 81,0 % testatuista vajaasta 400 koirasta oli terveitä, 16,0 % kantoi tautia ja 2,0 % oli sairastunut itse tautiin.

Viikon päästä viikonloppuna järjestetään Rauma Show 2010. Samppa ei vielä tänäkään vuonna osallistu niin sanotusti kotikenttänäyttelyynsä, sillä olemme Lauran kanssa osana näyttelyn järjestävää tahoa.
Saa nähdä tuleeko uutta postausta ennen näyttelyä.

1 kommenttia:

Teemu Pesonen kirjoitti...

Kiitos tästä vuodesta! On ilo lukea mainiosti ulos annettuja ajatuksia. Jatka vaan samaan malliin!