tiistai 27. huhtikuuta 2010

Tampereen koiravero

Aamulehden Moro-liitteen sivuilla on pitkä artikkeli Tampereen kaupunginvaltuutettujen mielipiteistä koiraveron suhteen. Moro haastatteli kaupunginvaltuutettuja ja 65 % on sitä mieltä että verotusta pitäisi edelleen jatkaa. Mielipiteitä on laidasta laitaan:
Koiraveroa pitäisi vähintäänkin kolminkertaistaa. Silläkään ei vielä kateta siivous- ja koirapuistojen rakentamisen kustannuksia. Jos koirien omistajat suostuisivat siivoamaan lemmikkinsä jätökset, kaksinkertaistaminen riittäisi. Koira ei ole syyllinen sotkuun, vaan sen omistaja. Esim. kymmenkertaistetulla maksulla sotkeentuneet lasten vaatteet voitaisiin pesettää koiraveron tuotolla.

Seppo Salminen (sdp)

Onkohan valtuutettu ollut ihan tosissaan tässä? Ajatelkaa lapsia -kortti[hiki] on ainakin taidokkaasti isketty pöytään. Järjen ääntä on muun muassa seuraavissa kommenteissa:

Kannatan koiraverosta luopumista, koska sen tuotto katoaa siitä aiheutuviin byrokratiakustannuksiin. Koirankakkaongelma on keväisin ylikorostunut, koska talven aikana kertynyttä ulostetta hajottavat hyönteiset ja pieneliöt eivät ole vielä aktivoituneet kylmyydestä johtuen. Tupakantumppeja ja lasisiruja ei hajoita mitkään pieneliöt. Koiranomistajien vastuun korostaminen ja kakankeräystalkoot olisi toimivampi ratkaisu.

Heikki Luoto (ps)

[– –] Toivoisinkin, että tamperelaiset kunnioittaisivat enemmän omaa kaupunkiaan sekä toisiaan ja lopettaisivat kaikenlaisen roskaamisen. Tämä koskee niin koirien ulkoiluttajia kuin kaikkia muitakin kaupunkilaisia. Talvenjäljiltä kaupunki on paikoittain surullinen näky. Jalkakäytävät muistuttavat kaatopaikkaa.

Mikko Aaltonen (vas)

Ei ole järkevää kerätä verotuloja koiraveron kaltaisilla miniveroilla, joiden keräämis- ja valvontakustannukset nousevat kohtuuttoman korkeiksi saavutettuun hyötyyn nähden. Koiranomistajien lisäksi myös monet muut erityisryhmät vaativat kaupungilta erityiskustannuksia. Silti ne hoidetaan yleisen rahoituksen kautta. Kakkaongelmaan tartuttava mieluummin vaikka kampanjalla puhtaiden puistojen puolesta.

Anna Kontula (vas)

[– –] Koiraverosta saatavasta summasta osa hukkuu hallinnointikuluihin. Ja jos kaupunki saa hukkumaan 100 000 euroa muutamaan kymmeneen metriin aitaa, siitä ei koiranomistajia voi syyttää.

Joonas Lepistö (sdp)

0 kommenttia: