Kuvien lisäksi palveluun voi laittaa videoita sekä live-kuvaa. Palvelussa voi myös pitää blogia, keskustella foorumeilla, tarkastella kasvattajien ilmoittamia poikueita ja pentueita, ilmoittaa kadonneista ja löydetyistä lemmikeistä, käyttää osto- ja myyntipalstaa sekä tehdä ostoksia palvelun omassa lemmikkitarvikeverkkokaupassa. Jos Facebook ja Twitter eivät riitä täyttämään päivittäistä sosiaalisen median käyttökiintiötä, niin Petsie on varsin varteenotettava palvelu jolla edellä mainittua kiintiötä voi lähteä täyttämään lemmikkien avustuksella.
Sosiaalisesta mediasta perinteisempään mediaan: Aamulehti uutisoi 16. päivä kuluvaa kuuta että Tanskassa suunniteltiin staffordshirenbullterrierin kieltämistä 11 muun rodun ohella. 18. päivä asiaan tuli hieman päivitystä kun tanskan kennelliiton vastustuksen vuoksi kyseinen koirarotu pudotettiin kiellettävien koirien listalta. Oli koirarodun kohtalo mikä tahansa niin uutisen lukijakommenteilla on ainakin huikea viihdearvo:
#60:
Minun mielestä kaikki koirat pitäisi kieltää kaupunki alueilta ja esikaupunki alueilta. jos haluat koiran muuta maalle laki!
Lisää uutisia 18. päivältä: Suomenpystykorva Sussu putosi jäihin hiihtoretkellä ja löytyi elossa kaksi päivää myöhemmin. Koirat (ainakin tietyt rodut) selviävät kyllä aikansa luonnossa oman onnensa nojassa, mutta tässä oli ainakin hieman onnea matkassa kun hyinen koski ei vienyt koiraa mukanaan kokonaan.
Aamulehti kertoo myös, että laumanvartijakoiria käytetään yhä useammin petoeläinten torjunnassa suomalaisilla maatiloilla. Uutinen kiinnitti huomioni lähinnä sillä, että en ole aiemmin hoksannut termiä laumanvartijakoira, joka on siis eri asia kuin paimenkoira. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin esimerkiksi susien kaatolupia on kohtalaisen hankala hankkia, joten karjankasvattajien on ilmeisesti täytynyt turvautua luonnollisempaan tapaan suojella karjaa. Tarkempi kuvaus laumanvartijakoirista löytyy esimerkiksi Käytännön Maamiehen sivuilta. Laumakoiria[wiki] ovat muun muassa KM:n artikkelissa mainitut estrelanvuoristokoira[wiki] ja maremmano-abruzzese[wiki].
0 kommenttia:
Lähetä kommentti