perjantai 11. syyskuuta 2009

Lisää uutisia irrallisista koirista

Näille uutisille ei näköjään tule mitään loppua. MTV3 uutisoi tapauksesta, jossa tanskandogit tappoivat terrierin. Kemissä taas Poliisi etsii koiranomistajaa, jonka hännänheiluttaja puri marjastajaa kasvoihin. Aiemmin uutisissa ollut postinhakijaa löylyttänyt Rottweiler on puolestaan lopetettu, linkin tuohon tilannepäivityksen tosin hukkasin.

Mutta mitä ihmettä, kaksi tanskandoggia tappoi terrierin? Tanskandoggi on keskivertoterrieriä 6-7 kertaa painavampi ja säkäkorkeudella mitattuna 2-3 kertaa suurempi. Wikipedia kertoo tanskandogin olevan luonteeltaan rauhallinen kuin viilipytty, joka saattaa kyllä roiskua yli jos tarpeeksi ravistaa.
Siinä on joko tanskandoggien omistaja todella sössinyt koiriensa koulutuksen ja kasvatuksen tai sitten terrierin ego ei mahtunut samaan metsään muiden kanssa. On kieltämättä ikävää että tällaisia tapauksia käy, mutta sitä vaan ihmettelen että miksi ihmiset edelleen pitävät isoja koiria irrallaan vaikka isojen koirien ikävistä julkisuustempauksista uutisoidaankin herkästi.
Se kuva mikä minulla on tanskandogeista, niin en usko että ne kovinkaan herkästi lähtisivät räyhäämään vaikka kiukkuinen terrieri vieressä räksyttäisikin. Ehkä terrieri on käynyt nilkkoihin kiinni tai muulla tavoin provosoiden riehunut, sitä ei uutinen kerro - eikä myöskään sitä että oliko terrieri kiinni. Vika voi näiden tietojen perusteella olla terrierin omistajassakin.
Jännää on se, että aiempien lööppien rottweiler lopetettiin parin päivän kuluttua siitä kun se oli käynyt postinhakijan kimppuun, kun taas tässä tapauksessa säälimättömällä ylivoimalla kaksi tanskandogia retuuttaa terrieristä ilmat pois ja tikkaavat vielä kaupan päälle terrierin omistajan käteen parit hampaanjäljet, jäivät koirat kuitenkin omistajalleen - toistaiseksi. Alkuperäinen uutinen oli vartti.fi:ssä.

Mutta sitten onnettomaan marjastajaan, jota pikkukoira puri kasvoihin. Tätäkin hyvin paljon ihmettelen. Kuinka pieni on pieni koira? Marjoja poimitaan kyyryssä, joten uskon että siitä voi koira napata tuulenhalkojaan kiinni, mutta jos kuulo pelaa ja korvissa ei pauhaa musiikki täysillä niin yleensä metsässä kyllä kuulee jos joku lähestyy ja siinä ehtii reagoida edes sen verran että ylös nostaa itsensä mättäiden välistä, ellei kyseessä nyt ole seniorikansalainen.
Tässä tapauksessa koiran ulkoiluttaja oli pitänyt kahta pientä koiraa irti ja kolmatta isompaa koiraa valjaissa. Tässä pitää taas peräänkuuluttaa omistajien vastuuta. Ei niitä koiria kannata pitää irrallaan ellei ole täysin varma että kaikissa tilanteissa saa koiran tulemaan luokse, pysähtymään tai edes lopettamaan toimintaansa käskystä.

Tällainen uutispläjäys-pohdinta tällä kertaa. Täytyy kai alkaa kantamaan kameraa useammin mukana että saa jotain muutakin materiaalia tänne kuin pitkiä tekstinpätkiä. Taidan kuitenkin nyt mennä kiertämään Suolijärven, vastuuntuntoisesti pitäen Sampan hihnassa.

0 kommenttia: