tiistai 23. helmikuuta 2010

Maailman suurin koira

Luurikameralaatua koirapuistosta (23.02.2010)

Samppa on googlen kuvahaun mukaan (edelleen) maailman rumin koira. Maailman suurin koira on sen sijaan 4-vuotias tanskandoggi Giant George, joka äskettäin pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan. George painaa yli 110 kiloa ja on säkäkorkeudeltaan lähes 1,10 metriä. Herraisä-kokoinen jättiläinen syö omistajiensa mukaan kuukaudessa 50 kiloa ruokaa ja sillä on lisäksi oma parivuode jossa se nukkuu. Georgen saavuttamasta tuoreesta maailmanennätyksestä kertoi Iltalehti. Daily Mail sen sijaan kirjoitti Georgesta jo joulukuussa kun ennätysmerkintä oli vielä haussa. George pääsi kokonsa ansiosta lehtien palstoille ja lisäksi se on saanut sen Facebook-fanisivun kautta yli 27 000 fania.

Uutisiin on päässyt myös ilmeisesti vuoden ensimmäinen sankarikoirakandidaatti: Helsingin vuosaaressa koira havahdutti emäntänsä kun talossa oli syttynyt tulipalo, joka tuhosi talon lähes kokonaan. Asiasta kertoi Aamulehti.

Englannin Seafordissa lokkia jahdannut springerspanieli Poppy tippui kalkkikivijyrkänteeltä 90 metriä. Omistajiensa onneksi koiralla oli sen verran vauhtia että se tippui rantakaistaleen yli veteen ja selvisi pudotuksesta hengissä. Asiasta uutisoivat The Sun ja Iltalehti.

Japanissa Okayaman prefektuurissa shiba inu[wiki] nimeltä Chii vetää naamansa inhimilliseen virneeseen isäntänsä läheisyydessä, mutta ei suostu hymyilemään muille. Asiasta on todisteena video Youtubessa. Missään ei kerrota tarkemmin tuon hymyilyn alkuperää; voi olla että moinen virne on jokin luonnonoikku tai sitten koira on oppinut sen matkimalla - mikä sekin on aika harvinaista käsittääkseni. Matkimisesta päästään tämän postauksen Samppa-aiheeseen:

Joskus haukotellessaan Samppa päästää Chewbaccamaisia[wiki] wookie-äännähdyksiä. Tavoitteenamme on jo vähän aikaa ollut, että saisimme Sampan pitämään noita ääniä käskystä. Asiaa on ehkä hieman vaikea selittää, mutta olemme päässeet siihen pisteeseen että kun Sampalle sanoo "Chewbacca", niin se yrittää haukotella - Sampan temppurepertuaari on siis kasvanut yhdellä jokseenkin turhalla tempulla. Silloin tällöin Samppa saa tehtyä jopa halutunlaisen äänen, joten vähä vähältä tämäkin temppu alkaa onnistua. Täydelliseen wookie-imitaatioon on kyllä vielä matkaa muutama valovuosi.

0 kommenttia: