lauantai 11. heinäkuuta 2009

Uutisia ja odotettu trimmauspäivä

Silloin tällöin voi uutisista lukea että koira on herättänyt ihmisiä tulipalon takia. Aamulehti uutisoi heinäkuun 10. päivä: Mio-koira herätti asukkaat ennen kuin tuli ehti levitä luhtitalossa Lempäälässä. Uutisen mukaan palovaroitin ei ollut vielä pihahtanutkaan vaikka tuli oli levinnyt jo naapuriasuntoon. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta osa rakennuksesta ehti palaa. Palovaroittimethan ovat pakollisia asuintiloissa, mutta mikäli uutiseen on uskomista, niin koira on hyvä, mutta ylläpitokustannuksiltaan kallis lisä palovaroittimen tarjoamaan henkivakuutukseen

Iltalehti sen sijaan uutisoi kissan kokoisen koiran kokoisin kirjaimin: Dobermanni riepotteli Jeri-koiraa - omistaja ei estänyt koiransa hyökkäystä. Tabloidien yksipuolisiin ns. uutisiin sopii tietysti suhtautua varauksella - varsinkin kun Iltalehti leimaa dobermannin taistelukoiraksi, jota se ei suinkaan ole. Mainittakoon kuitenkin, että uutisen mukaan kyseistä dobermannia ulkoilutetaan pyörällä pitkän hihnan kanssa.
Dobermannit ovat suojelu- ja vahtikoiria, jotka painavat 30-40 kiloa. Tällaisen koiran ulkoiluttaminen pyörän selästä on vähän arveluttavaa, varsinkin jos koira ei ole täysin omistajansa hallussa. Koira saattaa yhtäkkiä vetäistä pyörän omistajineen katuun huomatessaan jotain kiinnostavaa tai uhkaavaa. Siinä voi omistajalle käydä huonosti, puhumattakaan siitä miten toisille ihmisille tai heidän lemmikeilleen voi käydä. On tärkeää että ihmisten ilmoilla erityisesti taistelu- suojelu- ja vahtikoirilla on asiantuntevat ja auktoritääriset omistajat, jotka oikeasti hallitsevat koiransa joka tilanteessa.
Tässä dobermannin omistaja ei ehtinyt, osannut tai järkytykseltään pystynyt estämään koiraansa, joka puri shetlanninlammaskoiran kaulaan kaksi parisenttistä vuotavaa haavaa ja aiheutti näin 200 euron eläinlääkärilaskun. Voi olla, että uutisessa uhriksi joutunut shetlanninlammaskoira omistajineen oli tavalla tai toisella provosoinut hyökkäävää osapuolta, mutta tällaisessa tilanteessa erityisesti dobermannin omistajalla pitäisi olla täysi kontrolli omaan koiraansa.
Uutisen mukaan dobermannin omistaja sanoi "anteeksi" ja poistui paikalta. Tapahtuman jälkeen molemmat osapuolet olivat varmasti järkyttyneitä ja poissa tolaltaan, joten oikeita toimenpiteitä ei varmaan kumpikaan osapuoli osaa todennäköisesti heti tehdä, vaikka olisivatkin järkeviä molemmat. Toivottavasti tämä asia selviää fiksusti ja dobermannin omistaja ottaa yhteyttä toiseen osapuoleen.

Samppa trimmattuna (11.7.2009)

Samppa oli tänään trimmissä kasvattajan luona. Seuraavat näyttelyt ovat vasta elokuun alussa, mutta nyt tehtiin tällainen välitrimmi, ensinnäkin jotta Sampalla olisi helpompi olla ja jotta kolmen viikon päästä ennen näyttelyitä trimmaus olisi helpompaa. Parin tunnin session aikana Sampasta irtosi karvaa sen verran että ainakin yhden tyynyn olisi sillä määrällä pystynyt täyttämään. Trimmauksen yhteydessä löytyi yksi lihava punkkikin ylähuulesta, ikävä kyllä. Sampan turkki oli päässyt kasvamaan niin pitkäksi, että minun ja Lauran on ollut vaikea huomata mitään ylimääräisiä patteja Sampan iholla.
Punkkeja pystyy tosin estämään kohtalaisen helposti melko halvalla yrtti-punkkipannalla, mutta emme sellaista olleet hankkineet koska elimme siinä luulossa että ei sitä kaupunkialueella niinkään tarvita. Vahvasti yrtintuoksuinen punkkipanta karkoittaa punkkien ohella muita ötököitä, kuten hyttysiä ja mäkäräisiä jotka pitkinä kesäiltoina myös koirien kiusana pyörivät.

0 kommenttia: