torstai 13. elokuuta 2009

Suolijärven kierros

Vauhdin hurmaa Suolijärvellä (12.8.2009)

Suolijärvi on Hervannan länsipuolella oleva keskimääräistä suurempi lätäkkö (mutta pienempi kuin kohtalaisen normaalikokoinen järvi). Järven rannalla on yleinen, melko suosittu uimaranta. Järven ympäri kiertää melko tiukasti rantaviivaa seuraava polku ja vähän etäämmällä järveä kiertää valaistu ja leveä kuntopolku.

Tiistaina ja keskiviikkona kiersin Sampan kanssa tuon sisemmän lenkin, jolloin matkaa kotoa tulee noin viisi ja puoli kilometriä, josta vähän yli puolet tulee järveä kiertävältä metsäpolulta.



Googlen kartoissa on Tampereen alueella nykyään näkyvissä talvinen sateliittikuva, joka kaikeksi onnettomuudeksi on ohuen pilviverhon peitossa. Kartasta pystyy kuitenkin erottamaan järven ympärillä ohuena nauhana kulkevan kuntopolun.

Keskiviikkona ilmassa oli pientä sadetta ilmassa ja maa oli märkä. Lisäksi annoin Sampan kulkea vapaana osan matkasta, joten saman päivän ilta kului nyppiessä Sampan turksita risuja ja männynkäpyjä, puhumattakaan siitä miten kauan turkin peseminen kuranruskeasta takaisin valkoiseksi kesti.

Kuralätäkön veden laadun testaus (12.8.2009)

Samppa jaksoi kulkea iloisesti ja reipasta vauhtia koko lenkin läpi. Vapaana juostessaan Samppa totteli jopa yllättävän hyvin kun sitä käski takaisin luokse. Tekee todennäköisesti ihan hyvää koirallekin liikkua luonnossa silloin tällöin, ettei koko ajan tarvitse asfaltilla tallustaa.

Edit: Löytyihän internetistä vähän tarkempaa tietoa tästä järveä kiertävästä polusta; kyseessä on Suolijärven luontopolku (pdf). Polun varrella tosiaan on pylväitä, joissa on numeroita, jotka osoittavat luontopolun kohteita. Osa pylväistä on nykyään pitkospuiden poikkipuina ja osa on kaatunut tai kaadettu maahan. En tiedä kuinka hyvin reittiä pidetään kunnossa tosin.

0 kommenttia: