maanantai 10. elokuuta 2009

Honkajoen ryhmänäyttely 2009

Samppa arvosteltavana (9.8.2009)

Honkajoen metsästysyhdistyksen järjestämään vuoden 2009 ryhmänäyttelyyn osallistuivat vain FCI-ryhmät 3 ja 9, eli terrierit ja seurakoirat ja kääpiökoirat. Terrierien päivä oli sunnuntaina ja Samppa oli näyttelyssä mukana ainoana sealyhaminterrierinä. Samppa sai ROP:in hyvällä arvostelulla mutta ei päässyt ryhmäkehässä jatkoon.

Tuomarina Lesley Chalmers Uudesta-Seelannista (9.8.2009)

Olimme tälläkin kertaa Lauran ja Sampan kanssa kolmistaan näyttelyssä. Kasvattajat olivat tosin samassa näyttelyssä mutta myös tällä kertaa töissä. Periaatteessa kuitenkin jouduimme omillamme pärjäämään.
Heti paikalle pääsy meinasi tuottaa ongelmia kun turhan itsevarmasti oletin että Honkajoki olisi jokin Kankaanpään kylä. Toisin kuitenkin kävi, sillä Honkajoki todellakin on ihan kokonainen kunta Kankaanpään vieressä. Ongelmia tuotti se, että sekä Kankaanpäässä että Honkajoella on Siikaistentie, noin 10 kilometrin päässä toisistaan. Laitoin aamulla navigaattorin menemään näyttelyn osoitteeseen Kankaanpäähän. Vahinko ei onneksi ollut kovinkaan suuri, ja olimme puolessa tunnissa oikeassa paikassa. Näyttelymatkoihin kannattaa tosiaan aina varata tarpeeksi aikaa.
Laura vei Sampan sekä alku- että ryhmäkehään, ja verrattuna Porin tämänvuotiseen näyttelyyn Samppa kulki kuin unelma. Suurin vaikuttava tekijä oli luultavasti se, että tällä kertaa kehät olivat hiekan päällä. Nurmikenttään tarttuvat kaikki kiinnostavat hajut, toisin kuin hiekkakenttään. Kuten mainittu, Porin näyttelyissä Samppa kynti kuonollaan kehän nurmipohjaa koko ajan ja Sampan päätä ei mitenkään saanut käveltäessä pysymään ylhäällä.

Nyt on kahden viikon tauko näyttelyistä ja seuraava näyttely, johon Samppa osallistuu, on Suomenlahden toisella puolella, jolloin Samppa tekee debyyttinsä Virossa (ja ulkomailla yleensä) Baltic Winner -näyttelyssä.

0 kommenttia: