keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Rauma Show 2009 jälkitunnelmat

Rauma Show 2009 -koiranäyttely sujui pääpiirteittäin todella hyvin. Kuten jo parissa postauksessa aiemmin on mainittu, Samppa ei osallistunut tähän kansalliseen näyttelyyn, sillä tuomareiden toiminta ei todennäköisesti olisi ollut täysin puolueetonta kun kerran minä osaltani toimin kuljettajana tuomareille ja Laura oli tuomarisihteerinä - eli hoidimme muun muassa kaikenlaisia juoksevia asioita näyttelyiden aikana ja juttelimme tuomareiden kanssa.

Rauma Show 2009 (24.5.2009)

Omaan näyttelyviikonloppuuni sisältyi kaikkiaan kaksi edestakaista ajoa Helsinkiin, yksi kerta Turkuun ja kerta melkein Mynämäelle. Lisäksi ajoin edestakaisin Raumalla kuljettamassa milloin tuomareita ja milloin kolmea ostoskärryllistä kahvilatuotteita puolen litran jaffapulloista hylamaitotölkkeihin.
Näyttelyn aikana molempina päivinä järjestettiin myös Ilonaihe-lemmikkieläinliikken ja Cameo-vaateliikkeen yhteinen muotinäytös, joka esitteli viimeisimpiä pukeutumisen trendejä talutushinan molempiin päihin. Lauantain näytös oli vaarassa peruuntua ilmassa leijuvan sateen uhan takia, mutta ilmat kääntyivät iltapäivää kohden kuitenkin suopeiksi muotinäytöstä ajatellen. Sunnuntaina oli Harley-Davidson-rotsiin ja lippalakkiin puetun Kessu-bullterrierin ulkoiluttaja-malli kadoksissa, joten minulle heitettiin sininen ruutukauluspaita päälle ja koiran hihna käteen. Juuri kun olin varmistunut että napit olivat edes oikeissa rei'issään niin minut laitettiin ensimmäisenä menemään muotinäytöskehään. Muotinäytös onnistui tästä pikaisesta mallinvaihdosta huolimatta lähes täydellisesti. Samppa oli myös osallisena muotinäytöksessä ja taluttajana Sampalla oli Lauran sisko.
Henkilökohtaisesti en itse oikein ole koirien pukemisen kannalla ja perustelen mielipiteeni sillä että se ei ole jotenkaan luonnollista ja pidän sitä jotenkin vähän hassuna. Samoilla linjoilla olivat myös tuomarit, jotka sunnuntai-iltapäivällä vein takaisin Helsinkiin. Tulimme siihen lopputulokseen, että koirien pukeminen voidaan nähdä eräänlaisena harrastuksena ja jos joku siihen lähtee mukaan niin ymmärrettäköön se harrastuksena, vaikkakin se vähän huvittavaa tietty onkin.
Omasta mielestäni koirien pukeminen ja lisätilpehöörin hankkiminen koiralle on kääntäen verrannollinen koiran kokoon; mitä pienempi koira sitä enemmän lisävarusteita. Itse en kyllä Sampalle hankkisi kuin korkeintaan erilaisia kaulapantoja ja hihnoja - Laura taas yrittää koko ajan etsiä Sampalle sopivia paitoja. Pelkään sitä päivää kun Laura kantaa kotiin jonkun kääpiökoiran, joille on jo olemassa huikea määrä erilaista rompetta.
On myös selvitetty, että pienten koirien omistajat todella käyttävät lemmikkiinsä enemmän rahaa kuin ne, joilla on suurempia koiria. Brittiläinen Daily Mail oli nuuskimassa asiaa, ja selvisi että Chihuahuan pitoon uppoaa lähes 100 000 euroa!

Hirveästi minulla ei ole enempää näyttelyistä sanottavaa. Oli mukava olla järjestävän tahon mukana tekemässä koiranäyttelyitä. Koko kokemus oli todella antoisa ja todella erilainen tapa viettää viikonloppu. Olisin ottanut näyttelyiden aikana enemmänkin kuvia, mutta kiirettä piti sen verran että kameraa ei juuri ehtinyt käyttää. Alla on kuitenkin kaksi kuvaa lauantailta näyttelypäivän jälkeen:

Ganalim barttal (23.5.2009)

Citykoira (23.5.2009)

Minulta on itseltäni mennyt jotenkin täysin ohi se tieto, että Samppa on osallistumassa elokuun lopulla järjestettävään Baltic Winner 2009 -näyttelyyn Tallinnassa. Lisäsin tämän kohteen Sampan virallistakin virallisemmalle näyttelykartalle.

0 kommenttia: